Whippet vriendjes racen op Zandvoort (van Linda Jespers)

We staan zondag vroeg op, om te zorgen dat we tijdig in Zandvoort zijn om onze honden in te schrijven voor de, inmiddels, jaarlijkse Whippet Straight Race op Zandvoort tijdens de British Weekend. Onze vrienden hebben 2 whippets, Geisha en Kenzo, en wij hebben 1 whippet Maya. Ze zijn echt vriendjes, er is zoveel blijheid als ze elkaar weer zien.

De zon schijnt tussen de wolken door, het is prachtig weer en niet al te heet. Zondag was een dag voor alle rassen, de diverse groep deelnemers maakt het een heel leuk event!

Onze whippet Maya is hyper enthousiast bij het horen van de quad, ze kon niet wachten om te starten. De windhonden (4 whippets, een saluki, een galgo en een lurcher) rennen prachtig. Puur elegantie! De overige rassen rennen allen voor de eerste keer, en doen het verrassend goed. De 4 deelnemende pitbulls zijn kleine spierbundels – langzamer dan de windhonden, maar zeker niet minder krachtig. Ze hadden wel moeite met het loslaten van de haas. De miniatuur bull terrier, was echt schattig, met z’n korte pootjes dribbelen achter de haas. Heel komisch. De Staffordshire doet er bijna twee keer zo lang over als de snelste van de dag (de Lurcher). Het was duidelijk dat alle honden het erg naar hun zin hadden!

We doen mee aan de Whippet Straight Race niet voor het winnen (zeggen we tegen elkaar) maar als onze whippets eenmaal rennen worden we stiekem heel fanatiek en zijn we super nieuwsgierig naar hun tijd. Onze 3 whippet vriendjes verbeteren allemaal hun eigen tijd, we zijn weer trots!

We hebben enorm mazzel dat er twee professionele fotografen zijn, die prachtige foto’s hebben gemaakt. Te veel om uit te kiezen!

Na een lekkere lunch bij Beachclub Tien keren we huiswaarts, we zijn Zandvoort nog niet uit, of de honden slapen op de achterbank. Moe maar voldaan.    

De super goede organisatie maakt het een top dag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op